€ 205.900,-

Pascal 5, Middelharnis

Pascal 5, Middelharnis

Over deze woning

Makelaar
Krieger & Witte Makelaars
Aangeboden sinds
07-07-2024
Aantal keer bekeken
82

Kenmerken

Bouwjaar
2025

Omschrijving

Een unieke kans voor ondernemers of investeerders die op zoek zijn naar een veelzijdige en representatieve bedrijfsunit op het Zuid-Hollandse eiland GoereeOverflakkee. De bedrijfsunits zijn ontworpen door Wubben.Chan architecten. De moderne bedrijfsunits zijn stijlvol, eigentijds en ook functioneel. In het ontwerp is rekening gehouden met verschillende soorten gebruikt. De ruimtes zijn geschikt voor verschillende ondernemingen, die vallen in de categorie tot en met 3.2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten.


De units hebben een bruto vloeroppervlakte van ca. 140m2 en beschikken over minimaal 2 eigen parkeerplaatsen. De bouw wordt op een kwalitatief hoogwaardige wijze gerealiseerd en de units worden zeer goed geïsoleerd. De bedrijfsunits worden casco opgeleverd en kunnen verder naar eigen wensen en behoeften worden ingericht.


De Pascal 5 ligt op het industrieterrein “Oostplaat“ in Middelharnis. Dit terrein is een belangrijke locatie voor verschillende bedrijven in de regio, dankzij de goede bereikbaarheid en de strategische ligging. Oostplaat biedt diverse faciliteiten en infrastructuur die bedrijven ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten en groei. Het terrein heeft een eigen inrit naar de openbare weg. Elke unit is inclusief minimaal 2 eigen parkeerplaatsen en er is een mogelijkheid om een extra parkeerplaats aan te schaffen (nummers X1 t/m X3).


Elke bedrijfsunit wordt uitgevoerd met een verdiepingsvloer en heeft dus 2 bouwlagen. De totale oppervlakte bedraagt ca 140 m2 (BVO). Alle bedrijfsunits krijgen een eigen huisnummer en zijn daardoor goed vindbaar. De units worden standaard voorzien van een elektrische overheaddeur, een aparte toegangsdeur en een rioolaansluiting voor de toiletgroep.


De bedrijfsunits zijn ontwikkeld binnen het bestemmingsplan “Oostplaat”. De locatie is geschikt voor bedrijven die voorkomen in categorie 1 tot en met 3.2. van de Staat van Bedrijfsactiviteiten.


Indien het toekomstig gebruik van de bedrijfsunits hiervan afwijkt, kunnen vanuit wet- en regelgeving aanvullende (bouwkundige) eisen worden gesteld om het beoogd gebruik mogelijk te maken. Koper is zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de benodigde toestemmingen en/of vergunningen en is gebonden aan het binnen de bestemming voorgeschreven gebruik.


De units worden opgeleverd zonder energielabel, omdat het casco units met industriefunctie betreft.


De units worden verkocht belast met BTW. Onder voorwaarden kan de BTW door de koper worden verrekend.


De bedrijfsunits worden middels een koop- aannemingsovereenkomst verkocht. Dit betekent dat u de grond afneemt van Verenigde Ambachten B.V. en dat er met de aannemer een aannemingsovereenkomst gesloten wordt. De aannemer zal de aanneemsom in termijnen aan de koper factureren. De termijnen zijn gekoppeld aan de voortgang van de bouw. De koop- en aannemingsovereenkomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de koop- aannemingsovereenkomst worden bijlagen gevoegd, zoals de verkooptekeningen en een situatie tekening.


In de koopovereenkomst wordt opgenomen dat de Koper een waarborgsom ter grootte van 10% van de totale koopsom (koop-/aannemingssom inclusief BTW) bij de notaris stort of een bankgarantie stelt.


De bouw wordt opgestart zodra 70% van de units verkocht zijn (na tekening van de koop- en aannemingsovereenkomst).

De verwachting is dat de bouw eind 2024/begin 2025 kan aanvangen.


Tijdens de bouw tot de datum van de oplevering zijn de bedrijfsunits door de aannemer verzekerd tegen risico’s van onder andere brand- en stormschade. Vanaf de datum van oplevering wordt deze verzekering afgesloten door de VvE. Voor de inboedel dient de koper zelf een verzekering af te sluiten.


Koopsom bedrijfsunits inclusief 2 parkeerplaatsen: van 205.900,- tot 219.900,- vrij op naam, exclusief btw.

Koopsom losse parkeerplaats: 4.790,- vrij op naam, exclusief btw.


In de koopsom zijn inbegrepen:

• Grondkosten

• Aansluitkosten nuts t.b.v. water en elektra (standaard aansluitkosten)

• Opstelplaatsen auto volgens splitsingstekening

• Bouwkosten

• CAR-verzekering

• Honorarium van architect en constructeur

• Notaris kosten voor akte van levering

• Makelaarscourtage en verkoopkosten

• Leges voor de bouwvergunning


Niet in de koopsom inbegrepen:

• Internet aansluiting

• BTW

• De kosten voor het verkrijgen van een hypothecaire lening

• Notaris kosten voor een eventuele hypotheek akte.


In collegiale verkoop met Tanis & Akershoek makelaardij.